2014. november 5., szerda

Drámajáték és alkotás egyszerre - CatchUp


Nyűgös, harapós, nem tudja kezelni az érzelmeit, fogalmad sincs mi történt vele a suliban, miért olyan undok a mamával? A különböző szerepjátékok segítenek ennek kiderítésében. Ha mindezt megfejeljük azzal, hogy Zoli bácsinak végre büntetlenül lehet lila uborka orrot és szamárfület rajzolni, Pistike pólójára pedig oda lehet festeni a szerelmes szívünket – tuti a siker. No ezért szeretjük a CatchUp babákat. Felállítható, tologatható kartonbábuk.





Blaskó Ági, az Időtetriszen bloggere - azaz blaggere :) - tollából már rengetek hétköznapi problémamegoldó drámajétékot olvashattatok. És íme az ő tollából, hogy született a játék:

"Az úgy volt, hogy a Krearton megálmodójával, Dórival összefutottunk, hogy mégis lássuk egymást, ha már levelezgetünk egy ideje egy nyereményjáték kapcsán. Dóri megkérdezte, nem akarunk-e valami közös projektet. Mondtam, hogy de. Megcsillant a szemünk, és a CatchUp bábuk négy hét múlva a kezünkben voltak. Meg a gyerekekében. Nem tudták letenni. Festették, játszottak vele, megtűzdelték a jó tulajdonságaikkal (ez az erőm, meg a gyorsaságom); megfestették a hangulataikat, meg kokeshi babát csináltak belőlük. Használták a felnőtt és a gyerekméretet.
Aztán azt gondoltuk, hogy noha a gyerekek pontosan tudják, hogy mire valók ezek a babák, az anyukák örülnének egy kis workshopnak: hogy megtanulják, hogyan használhatják mindennapi erőforrás-gyűjtésre, problémafeldolgozásra."











Így hát összeállítottunk egy workshopot, ahol míg a gyerekekkel Dóri érzelemkifejezőst játszik, addig az anyukák kipróbálhatják saját bőrükön blaggerrel, hogy hogyan működnek a bábuk.




Időpont: november 12, szerda, 17.00-től 18.30-ig
Árak: Egy gyerek + egy felnőtt: 2000 Ft
Két vagy három gyerekkel: 3000 FT
VAGY 6100 Ft, és egy egész doboz CatchUp figurával és három játékleírással térhettek haza.
Regisztráció: szinterprojekt@gmail.com






DE. Ha nyomsz egy like-ot a Catch Up facebook oldalára, és odaírod egy poszt alá, hogy Te mire használnád a bábukat, akkor részt vehetsz a vasárnap esti sorsoláson, és ha nyersz, ingyen jöhettek el a workshopra. Egy lájk és egy ötlet.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése