2014. szeptember 18., csütörtök

Bécike kalandjai és Lujzimesék






Ocskay Zsuzsi vagyok, elsősorban kettő fiú édesanyja, egy fantasztikus férj felesége, dolgos hétköznapokban a multik világában járok, a hobbim pedig a meseírás.

Nagyobbik kisfiam, Bendegúz a mesék nagy rajongója, de neki sosem volt elég az, ami a könyvben szerepelt, azt unalmasnak találta.

A mesék végén mindig tovább kellett gondolnunk a cselekményeket, és saját fantáziánkra szabni azokat. Valahogy magától értetődő volt, hogy egy idő után közösen életre keltettük saját hőseinket, Bécikét és Lujzit. Ők mindketten ovis kiskópék, akik nem nagyon hallgatnak a szüleikre, így mindig bajba kerülnek. Hiába mondja nekik anyukájuk, apukájuk, vagy az óvó néni, hogy mit kellene csinálniuk, mennek a kis fejük után, így sokszor pórul járnak. A történeteikben semmi nem szabhatott gátat a fantáziánknak… Egy dolgot tartottam szem előtt, legyen tanulságos, hiszen pont ezt hiányoltam szinte mindenhol. Aztán összetalálkoztam egy csodás lánnyal, Antal Zsanettel, aki életet és színeket lehelt a figurákba. No és persze jött a család és természetesen a férj, aki addig mondta a magáét, míg belevágtunk, és kiadtuk az első két könyvecskét A Bécike és a csapatjáték címmel, ami mi másról is szólhatna a Bajnokok városában, mint a sportról, a kezdő lépésekről és természetesen a jégkorongról. Lujzi és a Fogtündér a sorozat második része, amely hamisítatlan tündérporos mese a fogmosás fontosságáról. Minden történet a kisgyermekek hétköznapi kalandjait segít feldolgozni, megélni és természetesen vesszőparipám, a tanulság sem marad el a végén. Idén még két mese „kel életre” és karácsonyi és egy hétköznapi történet. Remélem Bécike és Lujzi sok örömet és kellemes estét szerez majd az élénk fantáziával és nyughatatlan elmével rendelkező gyerkőcöknek és az őket nevelő anyukáknak és apukáknak.
Csodálatos együtt töltött időt kívánok hozzá! Ocskay Zsuzsi

Szeptember 20-án 16 órától könyvbemutató meseolvasással és kreatív foglalkozással!

A belépés ingyenes!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése